De danske restauranter forventer at få flere gæster og flere penge i kasseapparaterne i anden halvdel af i år.

Det viser en ny medlemsanalyse fra HORESTA, hvor er lang række restauranter landet over har deltaget.

Næsten halvdelen af restauranterne forventer en højere omsætning i 2025 end i 2024. Sammenholdt med sidste år forventer 44 pct. af de adspurgte restauranter fremgang i tredje kvartal og 42 pct. i fjerde kvartal.

Meget naturligt smitter optimismen af i forventningerne til omsætning. Her forventer 49 pct. af respondenterne fremgang i tredje kvartal og 44 pct. i fjerde kvartal.

Faldende forbrugertillid smitter ikke
Ifølge HORESTAs cheføkonom, Jonas Kjær, viser det, at den faldende forbrugertillid ikke umiddelbart smitter af på restauranterhvervet.

”Det er bemærkelsesværdigt, at vi som branche i en tid med global uro og svigtende forbrugertillid kan fortsætte mange års vækst. Det fortæller os, at danskerne stadig prioriterer restaurantbesøg, selvom økonomien er usikker,” siger han.

Mens forventningerne til både gæster og omsætning generelt er positive, er de samtidig afbalancerede. Mange restauranter peger på beskedne vækstrater, og en fjerdedel frygter fald.

”Det afspejler en branche, som er realistisk. Vi ser ikke udtryk for overdreven optimisme, men en tro på stabil udvikling. Forbrugernes lyst til at gå ud er stadig en stærk drivkraft – men stigende omkostninger og inflation gør, at restauranterne kalkulerer forsigtigt,” siger Jonas Kjær.

Optimismen er størst i hovedstadsområdet. Blandt de københavnske restauranter forventer 51 pct. vækst i omsætningen, mens andelen uden for hovedstaden ligger på 45 pct.

Læs hele medlemsundersøgelsen herunder.

Medlemsundersøgelse i restaurantbranchen - Del 1: Efterspørgsel og forventninger

Tidligere USA-ambassadør taler ved HORESTA Årsdag 2025

Rufus Gifford, tidligere amerikansk ambassadør i Danmark og protokolchef i Det Hvide Hus, deltager som hovedtaler ved HORESTAs årsdag, hvor fokus er på, hvordan globale forandringer rammer den danske oplevelsesøkonomi.

Jan Fischer går på pension efter 27 år i HORESTA

Som klassifikationschef i HORESTA har Jan Fischer sat sit præg på hotel- og restauranterhvervet gennem de seneste mange år. En vellidt kollega går nu på pension og får dermed mere tid til rejser, venner og kulturelle oplevelser.

Log ind