Efteruddannelse er en enormt værdifuld investering, der gør en varig forskel for både arbejdspladsen og det enkelte individ.
Din virksomhed kan stå stærkt ved at have lagt en plan for efteruddannelse, fx til tider hvor der er mindre travlt, og det er muligt at få VEU-godtgørelse og tilskud fra kompetencefonden.
For medarbejderen er det en chance for at udvikle deres faglige viden, få ny inspiration og skabe mere værdi. Og for virksomheden kan det være vejen til vækst og nye muligheder.
Samarbejde på tværs af branchen
Igen i 2026 er HORESTA og en række af branchens aktører gået sammen med flere skoler i Syddanmark for at sikre et stærkt udbud af kurser for faglærte og erfarne i branchen.
Blandt skolerne er Kold College, Hansenberg, Tietgenskolen i Odense.
"Efteruddannelse er både nødvendig og vigtig for branchen for at sikre, at vi står rigtigt i mødet med fremtiden, ny teknologi, nye metoder og meget andet. Derfor er det med store glæde og den største opfordring til vores medlemmer, at vi har gør opmærksom på de mange muligheder for or efteruddannelse henover foråret," siger Helena Kajinic, chefkonsulent hos HORESTA.
Se oversigten over alle kurser her
En vifte af muligheder
Foråret 2026 byder således på et bredt udvalg af efteruddannelse. Der er kurser i alt fra surdejsbagning og smørrebrød til fermentering og bælgfrugter for dem, der vil dykke ned i madens håndværk.
Der er grønne og bæredygtige forløb om det klimavenlige køkken, bæredygtig madproduktion og bæredygtighed i service og oplevelser.
Ledelseskompetencer kan styrkes gennem både grundlæggende lederuddannelse og fokus på det personlige lederskab. Rengøring og facility kan få et markant løft med kurser i ergonomi, hygiejne, materialekendskab, optimering af arbejdsmetoder og meget mere.
Dertil kommer forløb i digital udvikling, herunder brug af kunstig intelligens i hverdagen, samt længere onlineforløb i bæredygtighedsrapportering.
Flere af kurserne er på engelsk.
Det er muligt at søge flere forskellige tilskud til efteruddannelsen. Økonomien og priserne for kurserne kan du læse mere om i kataloget.
"Efteruddannelse giver et løft til både faglighed, motivation og kvalitet i hverdagen og er samtidig en vigtig investering i branchens fremtid. I år er udbuddet stærkere og mere målrettet end nogensinde, og skolerne står klar til at tage imod tilmeldinger allerede i dag," siger Helena Kajinic.
Læs mere om kurserne og tilmeld dig her
Har du spørgsmål til ”Ja tak – efteruddannelse”? Så kontakt chefkonsulent i HORESTA, Helena Kajinic.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Pincho Nation fortsætter væksten i Danmark
11-12-2025
-
Moderaterne vil fjerne al moms på frugt og grønt
11-12-2025
-
Stabil inflation trods fald i fødevarepriser
11-12-2025
-
Nyt hotel i Kalundborg åbner i 2028
11-12-2025
-
Italiensk madkultur får status som verdensarv
11-12-2025
-
Foodexpo sætter fokus på fremtidens bæredygtige måltider
11-12-2025
-
Populær pop-up-kro trækker tusindvis af gæster
11-12-2025