Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
På Café Quedens er der i alt cirka 30 ansatte inklusive sæsonarbejdere, der især er unge mennesker. Her bliver der jævnt hen givet drikkepenge til de ansatte, skriver Jydske Vestkysten Esbjerg.
”Nordmænd giver ofte rigtig meget i drikkepenge. Men generelt er det også tyskere. De har et andet arbejdsmarked, hvor de er vante til at give drikkepenge som en del af den løn, som tjenerne får. Men jeg er ret glad for, at vi ikke har det sådan i Danmark. Her putter vi alle drikkepengene i den krukke dér, og så tager vi en personaleudflugt til efteråret. Vi har både været i Horsens og andre steder,” siger Lise Frederiksen, Quedens.
Hos HORESTA har man ikke nogen officiel holdning til fænomenet drikkepenge. En voldgiftssag fra juli i år, som HORESTA har kendskab til, blev det dog fastslået, at drikkepenge er et anliggende for arbejdsgiveren. Det vil sige, at det er den enkelte restaurationsejer, der kan fastsætte, hvad man skal gøre med drikkepenge lokalt.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Ny chef og renovering skal løfte Odder Parkhotel
27-06-2025
-
Stena Line og Strawberry færdige med stor hotelrenovering i Frederikshavn
27-06-2025
-
Core Hospitality ansætter ny CFO for at styrke nordisk vækst
27-06-2025
-
Brune turistskilte lokker tusindvis af gæster til museer og oplevelser
27-06-2025
-
København forbyder turistbusser at standse ved Gefionspringvandet
27-06-2025
-
London klar til selvkørende taxier fra 2026
27-06-2025