Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Et nyt regeringsudspil skal reducere udgifterne for fødevareproducenter med 50 mio. kr. gennem fjernelse af en række gebyrer – blandt andet på kvalitetskontrol.

Tiltaget skal, ifølge Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, gøre det billigere at producere fødevarer i Danmark og på sigt komme forbrugerne til gavn gennem lavere priser.

Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V) understreger dog over for Jyllands-Posten, at han ikke kan garantere et reelt prisfald, da det afhænger af markedets dynamikker.

Han peger dog på, at lettere og billigere produktion kan øge udbuddet, hvilket potentielt kan sænke priserne. Ministeren forsikrer samtidig, at fødevaresikkerheden ikke vil blive påvirket.

Ifølge FødevareWatch ventes hovedparten af gebyrsafskaffelserne at være indfaset inden 2026 og fuldt implementeret i 2029 som led i en bredere politisk indsats for at modvirke stigende leveomkostninger.

 Læs hele historien på FødevareWatch

Restauranter ser positivt på resten af 2025

En ny medlemsanalyse fra HORESTA viser, at restauranterne forventer vækst i både gæster og omsætning resten af året – men også med blik for de økonomiske udfordringer.

Log ind