Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Regeringen lægger i finanslovsforslaget for 2026 op til markant øget støtte til dansk gastronomi. Fra 2025 og frem hæves det offentlige tilskud til Kokkelandsholdet og Bocuse d’Or fra 4,0 mio. kr. til 7 mio. kr. i 2028.

Ifølge fødevareminister Jacob Jensen og minister for byer og landdistrikter Morten Dahlin skal pengene sikre, at Danmark fortsat kan præstere på højeste internationale niveau.

Danmark har i dag 52 Michelin-stjerner fordelt over hele landet og har vundet medaljer ved tre af de seneste fem Bocuse d’Or-konkurrencer.

Med den øgede støtte skal der blandt andet investeres i bedre træningsfaciliteter, talentudvikling og deltagelse i internationale konkurrencer. Samtidig fremhæves gastronomiens evne til at skabe arbejdspladser, fremme innovation og tiltrække udenlandske turister.

I 2023 brugte turister 25 mia. kr. på restaurantbesøg, og turismen skabte knap 42.000 arbejdspladser i restaurationsbranchen. Regeringen betragter derfor investeringen som både en blåstempling og en vækstmotor for hele fødevareerhvervet.

Læs hele historien på Børsen

Morten Dahlin åbner HORESTA Årsdag 2025

Hvordan skal turismen bidrage til fremtidens Danmark? På HORESTA Årsdag 2025 sætter turismens minister Morten Dahlin (V) scenen med regeringens strategi for dansk turisme og giver branchen indblik i de vigtigste politiske prioriteringer.

Log ind